Erling Braut Haaland klar for tysk storklubb

KLAR FOR BVB: Tyske Borussia Dortmund blir Erling Braut Haalands neste arbeidsgiver. 19-åringen har skrevet en avtale som binder han til klubben frem til 2024. Her poserer han samme med klubbens styreleder, Hans-Joachim Watzke.

KLAR FOR BVB: Tyske Borussia Dortmund blir Erling Braut Haalands neste arbeidsgiver. 19-åringen har skrevet en avtale som binder han til klubben frem til 2024. Her poserer han samme med klubbens styreleder, Hans-Joachim Watzke. Foto:

Etter lang tids spekulasjon er det omsider klart at tyske Borussia Dortmund blir Erling Braut Haalands neste arbeidsgiver.

DEL

(Jærbladet) Den lange overgangssagaen er endelig ved veis ende. Etter å ha vært linket til en rekke klubber, deriblant Manchester United, RB Leipzig, Juventus og Barcelona, er det til slutt det tyske storlaget, Borussia Dortmund som stikker av med signaturen til juvelen fra Bryne.

Det er klubben selv som bekrefter overgangen via Twitter søndag ettermiddag.

19-åringen har så langt denne sesongen notert seg for 8 scoringer på 6 kamper i Champions League, og har samtidig banket inn hele 16 nettkjenninger i den østerrikske ligaen, på 14 kamper.

Den høyreiste angriperen har lenge vært et svært ettertraktet objekt på overgangsmarkedet, og med dagens pennestrøk er altså tiden for spekulasjoner over.

Haaland har skrevet under på en kontrakt som binder han til de gule og svarte fra Westfalen frem til juni 2024.

I en video publisert på Borussia Dortmunds twitterkonto, sier hovedpersonen selv følgende:

– Heisann, alle Borussia-fans! Erling Haaland her. Ser frem til å komme til denne fantastiske klubben. Nå blir det neste å se dere!


Fra den tyske klubbens hold er det ikke annet enn skryt i retning 19-åringen å spore. Man understreker samtidig spissens ønske om å gjøre et karrierevalg:

– Til tross for å ha mottatt en rekke tilbud fra flere av Europas største klubber, har Erling Braut Haaland bestemt seg for at prosjektet her i Borussia Dortmund er det beste alternativet for hans videre karriere, sier styreleder, Hans-Joachim Watzke.

Klubbens sportsdirektør, Michael Zorc, som også ledet overgangsforhandlingene, deler styrelederens syn på 19-åringen:

– Vi kan alle se frem til å ha en ambisiøs, atletisk og fysisk midtspiss her i klubben. Haaland har et godt øye for mål og imponerende hurtighet i kroppen, og vi er sikre på at vi kan videreutvikle han ytterligere her i Dortmund. Som 19-åring er han bare i starten på det som ser ut til å kunne bli en utrolig karriere!


Artikkeltags