Gå til sidens hovedinnhold

Følg 8. mars-markeringen i Sandnes her – Solveig Aareskjold årets hovedtaler

Det er lagt spennende planer for årets 8. mars-arrangement i Sandnes, men pandemien setter nok en stopper for å samle større folkemengder. Derfor blir dagens markering digital, og du ser den her fra klokken 18.00.

8. MARS: I år kan du se markeringen av kvinnedagen i Sandnes her på Sandnesposten, nærmere bestemt i bildevinduet ovenfor. Grunnet koronapandemien blir det kun en digital markering, men komiteen forteller at de likevel har hatt store planer for arrangementet.

– I år er det femte gangen vi går sammen for å markere kvinnedagen i Sandnes. Men koronaen krever sitt, også fra arrangementskomiteen i Sandnes, som har besluttet å lage digital markering, forteller Heidi Bjerga som ble valgt til å lede arbeidet i arrangementskomiteen sammen med Wenche Pedersen og Tove G. Krogh.

Les også

Vi kan ikke vente til 2071

– Vi valgte likevel å satse på et godt program, med alt som hører til på en 8. mars-markering. Det blir taler, appeller og kulturelle innslag, og vi har fått Siri Rugland Ree fra Sykepleierforbundet til å lose oss gjennom programmet, sier hun videre.

Overraskelser underveis i sendingen

Det blir flere overraskelser underveis i markeringen. Selve programmet vil gjennomføres på Hotel Residence, og det vil kun være arrangørene og de som stiller opp til stedet. Alt blir streamet direkte, så talere musikere og kulturutøvere stiller opp i tur og orden, med alle koronatiltak ivaretatt.

Forfatter Solveig Aareskjold er årets hovedtaler og har valgt temaet «Likestilling og biologi».

(Artikkelen fortsetter under bildet)

– Vi får appeller fra både Antirasistisk Front og Kvinnegruppa Ottar. Og det blir musikalske innslag, og kulturelt innslag med «Eg e naboen din» fra Læringssenteret.

– Vi håper folk lager seg en god kopp te eller kaffe, eller kanskje tar seg et glass vin, og følger sendingen fra kl. 18 til 19 mandag 8. mars.

Mange bidrar

Sendingen ser du altså direkte i bildevinduet på toppen av denne saken.

Les også

Kvinnedagen, kampdag med kommunistiske røtter

Det er fortsatt en fin bredde i gjengen som stiller seg bak arrangementet i Sandnes. Partiene som stiller opp er SV, Sp, Ap, V, KrF, H, MDG, Rødt. Fra lag og organisasjoner stiller LO i Sandnes og Gjesdal, Fagforbundet, Utdanningsforbundet, Sykepleierforbundet, Delta, Fellesorganisasjonen FO, Human-Etisk Forbund, IKFF (Internasjonal kvinneliga for fred og frihet), språkkafeen ADLE, Soroptimistene og Sanitetsforeningen.

Les også

8. mars: Kvinner er ingen ny oppfinnelse

Kommentarer til denne saken