(Gjesdalbuen)

Jan Terje Hetland og alle involverte i Figgjomessa har ventet på kommende helg i lang tid. Det er gått to år siden de hadde forrige messe i Figgjohallen, etter at de tre foregående har blitt avlyst grunnet pandemien.

Nå er restriksjonene lagt til sides og 26 utstillere er på plass fredag, lørdag og søndag denne helgen.

– Vi kjenner at det er kjekt å komme i gang igjen, men samtidig er det litt spenning rundt det. Vi lurer litt på hvordan det blir, om vi får like mye besøk som vi pleier eller om det har endret seg, sier Hetland til Gjesdalbuen.

I år gjør de ting litt annerledes. I tillegg til at flere nye utstillere enn vanlig, steller de også i stand en butikk inngangspartiet, hvor den lokale butikken Stars and stripes skal være.

Figgjohuset, Figgjo menighet og Figgjo IL Håndball gikk glipp av et helt års inntekt fra messa i 2020 og Hetland sa i fjor at det var en kraftig økonomisk belastning med alle avlyste arrangementene i Figgjohallen.

Mens Hetland styrer med det meste i forkant av messa, stiller menigheten med folk på dugnad selve helgen. Håndballen har ansvaret for kiosken. Nå er figgjobuen glad for at de endelig får muligheten til å få inn litt penger i kassen igjen.

– Stiftelsen Figgjohuset faller gjennom alt av stoler, så vi fikk ingen støtte under pandemien. Vi har måtte leve på det vi hadde, sier Hetland.

Han uttalte også i fjor at han hadde stor tro på mye interesse for messa når de endelig fikk arrangere igjen. Han håper på skikkelig trøkk til helgen. Interessen på Facebook og i møte med folk, har sett ut til å være bra. Men om det blir bra oppmøte, må han vente i spenning på fram til helgen.

– Vi har tro på at det blir bra og håper ikke mange er for skeptiske til å komme innom. Det er ikke sånn at vi har glemt koronaen. Derfor gjør vi det vi kan for å unngå smitte.

«Janta» har også merket en ny trend som han håper fortsetter i helgen og årene framover.

– Det blir mer og mer populært blant de unge. Nå har vi mer retro- og samleting, og ikke bare antikk som tidligere.