(Fredriksstad Blad)

Det er bare å spenne fast sikkerhetsbeltene, finne frem popcorn og egnet drikke. Lørdag kicker SHL-sesongen i gang på FBTV med storkampen Växjö – Färjestad i Vida Arena i Småland.

Hockeygale Karlstad

Växjö som regjerende mestere og Färjestad som en av de store favorittene til å vinne både serie og sluttspill i den forestående sesongen. Det kommer til å bli et vanvittig trykk, og bakerst i kassa til FBK står Fredrikstad-gutten Henrik Haukeland. Med et enormt press på sine skuldre.

– Det blir nok en tøff match. Växjö ser sterke ut i år også, men spiller vi en bra match så skal vi nok få til et bra resultat, sier målvakten, som er smertelig klar over forventningene i hockeygale Karlstad. Ikke minst med tanke på at laget har omtales som vinnerne på det svenske overgangsmarkedet.

– Det vil alltid være store forventninger til en toppklubb som Färjestad. Vi synes det bare er gøy, og nå ønsker vi bare å komme i gang med serien, sier Haukeland.

En av verdens beste trenere

Puckstopperen går nå inn i sin andre sesong for FBK, og han er som. vanlig nøktern når det kommer til å uttale seg om årets ambisjoner.

– Mitt mål er å få så mye spilletid som mulig, og prestere på et nivå som gjør at jeg hjelper laget til fremgang, sier Haukeland, som har Maciej «Masken» Szwoch som målvaktstrener. En trener som beskrives som en av de beste i verden når det kommer til målvaktstrening.

– Han er veldig dyktig i sitt fag. Kanskje en av de aller beste. Han har hjulpet meg med detaljer som har gjort at jeg har utviklet meg mye i den tiden jeg har vært i klubben, sier Haukeland til Fredriksstad Blad.

Nordmenn i SHL

Følgende nordmenn spiller i SHL denne sesongen:

Henrik Haukeland, målvakt i Färjestad

Erlend Lesund, back i Rögle

Mats Rosseli Olsen, forward i Frölunda

Emil Martinsen Lilleberg, back i Oskarshamn

Jonas Arntzen, målvakt i Örebro

I tillegg er det håp om at sarpingen Mikkel Øby-Olsen (19), som spiller forward på Oskarshamns J20-lag, skal få spilletid med A-laget denne sesongen. Han har allerede spilt flere treningskamper.

Håp om spilletid har vi også for Philip Granath (18), som i år har tatt veien fra Frölundas J20-lag til Rögles organisasjon. Granath er forward, og regnes som et stort talent som fort kan få muligheten i SHL denne sesongen.

Over 120 kamper

Som abonnent av Fredriksstad Blad (eller en annen Amedia-avis) kan du via Direktesport glede deg til 120 kamper fra grunnspillet. I tillegg kommer det sluttspillkamper. Det er lovet høy kvalitet på sendingen. Flerkameraproduksjon, oppdaterte statistikker og grafikk – og kommentering.

Dersom alt går etter planen blir det både norske og amerikanske kommentatorer som gir deg gode hockeyopplevelser.

Se matchene på smart-TV

Direktesport-sendingene kan sees i nettleseren din, men også hvis du har en nyere smart-TV eller Apple TV.

Les mer om Direktesport på smart-TV her

Her er de fem første kampene: