Ti kilometer fra kommunegrensen ligger DNB Arena.

Mange forbinder den med ishockey, men hallen blir brukt til mye mer enn dette. Blant annet til å arrangere ONS hvor, Elon Musk nylig besøkte området, landskamper i håndball, konserter og mye annet.

Les hele artikkelen om eierne under live-vinduet:

Praktanlegget har sitt tiårsjubileum i oktober. Blant mennene som står i bresjen er sandnesgaukene og næringslivslederne Tore Christiansen og Åge Engelstrand Westbø.

I tillegg fikk de med seg Kjartan Håkull og Cato Østerhus inn på eiersiden i fjor. De er også fra Sandnes.

Den daglige lederen i transportfirmaet med familienavnet Håkull er en trofast Oilers-fan.

- Både jeg, Cato og Kjartan dukker opp til nesten alle hjemmekampene. Åge kommer først når de viktige kampene i sluttspillet nærmer seg, humrer Christiansen.

Nærmere 90 prosent av Stavanger-eventyret er eid av sandnesgauker, det synes gjengen bare er hyggelig å kunne erte på seg Stavangerfolket litt.

– Vi liker å irritere byasene litt, sier Christiansen humoristisk.

Samtidig er de klar på at de er opptatt av å bygge en hel region og ikke bare en by.

Dette er eierne

Tore Christiansen 59 %

Åge Westbø 21 %

Jørgen Gismervik 6 %

Cato Østerhus5%

Kjartan Håkull 5 %

Johan Fredrik Bandt 2 %

Snorre Haukali 2 %

– Mye rart fra «Minkabyen»

Åge Engelstrand Westbø som ifølge Kapital er Norges 359. rikeste person har vært med på Oilers-eventyret siden planene om DNB Arena ble til.

Han fikk ideen om å være med på hockey fikk han etter en prat med en kollega.

– Det var en trønder som sa til meg at en by må ha et bryggeri og et fotball lag, ellers er det ikke en by. Det tenkte jeg litt at slik er det med hockeyen og at man bryter med janteloven når man skaper en klubb her på vestlandet. Hockeyen har på en måte vært noe som bare skjer i Lørenskog. Det som er greien her er at det er mulig å få til dersom man ønsker det nok, sier Westbø.

Trioen har kjent hverandre en god stund siden oppveksten, både som venner og næringdsdrivende.

Både Westbø og Christiansen er oppvokst bare noen hundre meter fra hverandre i det som man kaller for «Minkabyen» mellom Sandved og Stangeland.

– Jeg og Tore pleier å spøke med at det er mye rart som kommer fra «Minkabyen», humrer han.

Det skulle ta noe lengre tid før forretningsmennene fant hverandre igjen i voksen alder for å samarbeide om hockey.

– Når det kan være noe som er til berikelse for et området som vi bor i som er Nord-Jæren så er det fantastisk, og jeg er like mye patriot for hele områdets vegne som jeg er patriot for å si jeg er fra Sandens. Dersom det hadde vært flere av de hadde vi fått mer til i denne regionen, forteller Westbø.

Noe større enn seg selv

Alle tre forretningsmennene kan se tilbake på mange eventyrlige øyeblikk med Stavanger Oilers. Samtidig er de klar på at Oilers-suksessen ikke bare er av klubbens egen interesse.

– Jeg tenker Norge skal være takknemlig for Christiansen som har løftet opp hockeyen. Her endrer man ikke bare klubben, men man er en berikelse for regionen, samtidig får vi opp flere spillere opp på et høyere nivå og er med å løfte opp Norge inn som en A-nasjon, sier Westbø.

Per dags dato har Oilers fire spillere som er på utlån til 1. divisjonsklubben Narvik. Christiansen skulle helst ha sett dem spille for et hockeylag i Sandnes.

– Det er en veldig kort vei opp til 1. divisjon og vi er avhengig av å ha et farmerlag som vi kan samarbeide med. Det er ikke gunstig at vi må sende våre spillere på lån til en annen landsdel når vi betaler lønnen og de er på våre kontrakter, sier Christiansen.

– Og hva om hockeyen i Sandnes blir så god at den kommer seg opp på øverste nivå?

– Vi får ta den problemstillingen dersom det skjer når det skjer. Jeg ser bare for meg at det skal skape entusiasme og en god dynamikk, humrer han.

– Jeg mener vi har godt av et rivaleri der vi har noen som jager bak deg, for det blir du bare bedre av at du får noen som presser deg til å bli bedre, avslutter Westbø.