Gå til sidens hovedinnhold

Dette er den første og eneste av sitt slag i Sandnes

Første elektriske lastebil som leverer forbruksvarer er på plass i fylket.

For abonnenter

Nylig rullet Rogalands første elektriske lastebil, som leverer forbruksvarer, ut på veiene.

Norengros Kjosavik gikk til anskaffelse av denne i forbindelse med en anbudskonkurranse på leveranse av renholdsartikler til Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg.

I motsetning til tidligere, stilte kommunene krav til miljøtiltak som har direkte lokal påvirkning. En helt elektrisk lastebil, som lades via solceller på eget kontorbygg, var den perfekte løsningen for å tilfredsstille kommunenes krav.

– At kommunene setter bærekraft og miljø på dagsorden, utover å kun fokusere på antall miljømerkede produkter, synes vi er strålende. Der skal kommunene ha mye skryt og en god klapp på ryggen. Vi synes det er fint å gjøre tiltak som har innvirkning på miljøet i lokalområdet, sier Gunnstein Kjosavik.

– Bilen koster omtrent fire ganger så mye som en vanlig lastebil, men det er viktig for oss å gjøre slike investeringer – selv om det er vanskelig å dekke utgiften gjennom grønnere drift. Jeg er ikke sikker på om el-lastebilen blir lønnsom med tiden, men vi ønsker uansett å vise at vi tar et miljøansvar. Dette er noe også de ansatte er stolte over, avslutter Kjosavik.

Kommentarer til denne saken