↓ Dette er en kommersiell tjeneste fra Amedia Marked
 
Hjemmeside Telefon Adresser

På nettet

Send epost

Telefon

51 95 88 20
910 09 960

Besøksadresse

Kvålkroken 8
4323 SANDNES
  1. Beskrivelse

Bøcon har i en årrekke produsert solide uterom tilpasset norsk klima. Vi designer, tegner og produserer alt etter dine ønsker og behov. Felles for alle våre produkter er særdeles høye krav til kvalitet.

Komplett vinterhage, eller kanskje en overbygget terrasse?

Velger du et Bøconprodukt er du sikker på at det varer like lenge som resten av boligen - og det skal det vel?

 

Hagestue for sesongen «vår til høst»

Her brukes enkeltglass i alle dører og vinduer, og aluminiumsprofilene i glassfelter er hele uisolerte profiler. En takplate på 16 mm gir mye lys gjennom taket samtidig som den isolerer og sikrer kondensfritt tak. Selv om stuen er å anse som uisolert bør en isolere noe i gulv og faste vegger, men mest av alt bør rommet være tett for trekk da det ofte er trekken som skaper varmetapet.

Til glassfelter brukes skyvedører og skyvevinduer, samt vinduer etter mål i gavler og faste felt.En hagestue kan også bygges frittstående eller tilknyttet garasje eller lignende likeså vel som tilknyttet bolig.

Mange lager seg en innendørs hage med mye planter, da en ved litt oppvarming holder det nok temperert til at plantene får en «mild vinter».

På dager med sol vil stuen også kunne benyttes på den kalde årstiden, da etslikt glassrom blir fort oppvarmet av solen selv på dager med kulde.

 

Hagestue med isolerglass for lengre sesong

Her brukes standard  isolerglass, dvs. 2 lags glass i alle dører og vinduer av en kvalitet som tilsvarer vinduer som står i de fleste hus som er noen år gamle. Aluminiumsprofilene i glassfeltene er hele uisolerte hus som er noen år gamle. Aluminiumsprofilene i glassfeltene er hele uisolerte profiler.

Til takdekke brukes vanligvis 32 mm. kanalplast eller isolerglass, noe som gir god isolering og mye lys gjennom taket. Gulv og vegger isoleres og en bruker gjerne varme i gulvet. Dette er den mest mest solgte varianten, da mange ønsker en isolert hagestue, samtidig som de budsjettmessig ikke vil gå på en vinterhage. Dører mellom stue og vinterhage må beholdes for å kunne lage temperaturskille ved behov (viktig mht. byggforskrifter). 

 

Vinterhagen -fullisolert

- er beregnet brukt hele året og kan om ønskelig også åpnes opp som en del av stuen. En må imidlertid være oppmerksom på at et rom med glass på alle vegger og tak vil ha betydelig større varmetap enn et boligrom med faste vegger. 

En vinterhage er fullt isolert i gulv og vegger. Alle profiler i glassfelter har brutt kuldebro, dvs. isolatorer som hindrer kontakt mellom ytre og indre del av vindusrammer osv. Dette hindrer varmetap gjennom rammene, og en unngår kondens på profilene selv om det er kulde ute samtidig som rommet er oppvarmet og har høyere luftfuktighet.

Det brukes kun topp glasskvalitet med isolerglass med energibelegg og argon gass. Som ellers brukes det kun sikkerhetsglass. Takdekke utføres i isolerglass eller 32 mm - 40 mm. kanalplater som gir meget god isolering.

 

Hva menes med fullisolert?

Dette betyr selvsagt vanlig full isolering i gulv og vegger. Men det betyr også at alle glass og plater skal ha tilstrekkelig isolasjonsevne - og ikke minst at alle profiler skal ha brutt kuldebro for å hindre nedkjøling og kondens.

 

Ekstra krav til oppvarming

Uansett hvor gode våre løsninger er, isolerer de ikke like godt som tykke, isolerte tre- eller murvegger. Det betyr at man må påregne større energibruk i kalde måneder enn i de øvrige rommene i huset. Til gjengjeld varmes rommet fortere opp når solen titter fram. Vi anbefaler gulvvarme, men alle varmekilder kan brukes.

 

Peis- og vedovn

Mange installerer ildsteder i sine vinterhager, det er stemningsskapende og gir lun og god varme. I tillegg varmes rommet raskt opp.

 

Mur- eller stålpipe?

- vi har gode løsninger for alle pipetyper.

Fleksibel løsning 

Det er viktig med dører og vinduer som kan åpnes mye opp slik at man på varme dager virkelig «sitter ute». Enkelte ganger kan det bli svært varmt under «lystaket», da er man takknemlig for alle vindpust man kan få.

 

Vinterhage med tett tak

Enkelte ønsker kun lys inn fra veggene og bygger vinterhager med panner- eller annen taktekking. Dette kan være en god løsning, men vi anbefaler da at man brukes maksimalt med glass i veggene for å få nok lys.

 

Kombinasjonstak 

Det går utmerket godt å kombinere tett tak med lystak. NB! Ønsker du mer lys i boligen uten å bygge på, kan også et kombinasjonstak være en god løsning. Vi fjerner da eksisterende taktekke fra et område og legger inn fullisolert «lystak». Vi har pene og tette overganger til alle typer taktekke.