HOMMERSÅK: – Vi liker å være kreative og har alltid laget ting selv, forteller Malin Fornes (24).

I sommer flyttet hun og samboeren Henning Fjelde endelig inn i sin nye enebolig som de hadde ventet på i to år. Frem til da hadde de bodd i leilighet og nå trengte de plutselig mange flere møbler, da de skulle innrede en hel enebolig. Malin er imidlertid fortsatt student og med bare en inntekt måtte de tenke budsjett.

– Heldigvis liker vi å pusle med ting og det sparer vi mye på, sier Malin.

Hun selv er god med symaskinen. Stort sett syr hun klær til seg selv, men i det nye huset kom sykunnskapene til nytte da hun skulle trekke om stoler. Malin ville gjerne ha en lenestol i teddystoff, men syntes de var så dyre som nye. Hun fant derfor en stol som ble gitt bort på Finn og kjøpte teddystoff på en stoffbutikk. Vips, så hadde hun en moteriktig stol til en billig penge. Nå har hun laget både en beige og en svart, samt en puff.

Se flere bilder fra paret sitt hjem på Hommersåk her:

Bildeserie

Malin og Henning sitt hjem


Snekret selv

Samboeren hennes er derimot god til å snekre – uten at han har noen formell utdannelse innen den. Han har snekret både spisebord, sengeramme med nattbord, kontorpult, terrasse, utebenk og TV-benk. I tillegg har de begge oppgradert møbler slik at de ser nyere og mer moderne ut, som en skjenk og et vitrineskap, hvor de har saget, malt, satt inn netting i stedet for glass og byttet håndtak. Sammen har de også laget salongbordet i andreetasje, ved hjelp av rør og en gammel bordplate.

Malin liker også å male og lime på gamle pynteting som vaser og lysestaker for å gi dem et nytt liv. Slik har de fått innredet hjemmet sitt på kort tid, uten å tømme lommeboken.

– Vi har generelt prøvd å velge løsninger som er tidløse, selv om vi ikke kunne ta de dyreste løsningene. Vi vil ha noe vi ikke blir lei av. Derfor går det i svart, hvitt og eik. Så kan vi bytte ut dekoren innimellom, sier hun.

Ville bo på Hommersåk

Både Malin og Henning er fra Hommersåk. Det var derfor selvsagt at de ville etablere seg her også, i nærheten til familie og venner. Da boligprosjektet i Kydnamyrveien ble lansert måtte de slå til.

– Jeg liker aller best plasseringen her. Det er kort vei til alt og vi er heldig som grenser til et friområde, sier Malin.

Det tok imidlertid litt tid før huset ble klart, men i sommer fikk de endelig overta nøklene, etter to års venting.

– Vi brukte ferien på å komme oss inn og føler nesten nå at vi har bodd her i flere år. Vi trives såpass godt, sier hun.

Det tar likevel tid å bli helt ferdig med å innrede et hus og ennå er det noen småting som gjenstår. Neste prosjekt blir å lage en kjøkkenøy, som de vil kle med takpanner, samt en skyvedør til garderoben. Neste år står uteområdene på agendaen.

– Vi liker godt å holde på og fikse og ordne, så det er kjekt å ha noen prosjekter, sier Malin.

Inspirerer på Instagram

Malin liker å blande stiler og har en miks av nytt og gammelt. Det er likevel viktig at alt harmonerer. Hun brukte god tid på å planlegge innredningen og laget «Mood Board» for å finne ut hvilke farger og mønster som passet sammen.

– Det er kjekt å gjøre ting selv og jeg håper jeg kan inspirere andre, sier 24-åringen.

Hun opprettet nemlig en Instagram-profil (_heyhome) hvor hun poster bilder av hjemmet sitt og prosjektene hun holder på med. Her håper hun å vise at du ikke trenger å kjøpe dyre møbler, du kan lage mye selv eller oppgradere billigere møbler.

– Jeg tar mye bilder og tenkte at det kunne være kjekt å samle alt en plass. Først tenkte jeg det var litt kleint å opprette en «hus-insta», men så er det litt kjekt å være et alternativ til de kontoene som følger trendene, hvor alt er beige og dyrt. Du kan ha fine ting, selv om det ikke koster så mye. Vi har et budsjett, men likevel får vi det fint, så lenge vi lager litt selv, sier hun.

Det krever derimot litt tidsbruk på Finn for å finne de riktige møblene til den rette prisen. Malin kjenner hun er glad for å være på plass nå og ha unnagjort den største jobben.

– Nå er det nesten litt rart å være ferdig, sier hun.