Fire Sandnes-jenter ble norgesmestre med Viking

JUBEL: Fra venstre: Emma Myklebust, Malin Torsteinsbø, Dina B H Brevik og Thea D Djuve. Foto: Privat

JUBEL: Fra venstre: Emma Myklebust, Malin Torsteinsbø, Dina B H Brevik og Thea D Djuve. Foto: Privat

Viking-jentene kunne juble for NM-gull fredag ettermiddag.

DEL

Også fire Sandnes-jenter ble dermed offisielle norgesmestre i fotball. Viking Jenter 16 leverte en overbevisende 4–0-seier over Strindheim i Telenor Arena.

Emma Myklebust, Malin Torsteinsbø, Dina B H Brevik og Thea D Djuve har alle spilt fotball i hjemkommunen tidligere. Emma, Dina og Malin har tidligere spilt for Sandnes Ulf før de for noen år siden valgte å satse i Viking. Thea har tidligere spilt for Sandved.

I cupfinalen fredag var det i andre omgang at det eksploderte. Hannah Handeland satte inn det første målet etter 47 minutter. Malin Torsteinbø sikret 2–0-ledelse etter 53 minutter, mens Smilla Vallotto scoret i det 73. minuttet. 0-4 var det Thea Dyrli Djuve som satte etter 79 minutter.

Guttelaget i samme alderstrinn hadde også kvalifisert seg til finalen. De tapte 1–2 for Vålerenga. De sto 1–1 til pause i det som var en jevnspilt kamp. De to tidligere Hana-spillerne, Joakim Mathiassen og Jesper Fiksdal Fiksdal var på banen for Viking. Sistenevnte med et innhopp mot slutten, mens Mathiassen sto i mål hele kampen. Tidligere Lura-spiller Ørjan Grøttem var ubenyttet reserve. Simen Kvia scoret Vikings mål. Han spilte tidligere for Hundvåg.

Artikkeltags