– Vi er glad for endelig å være på plass på Forus. Plasseringen er perfekt. Her har vi 14.000 kvadratmeter til disposisjon og vi er i et område med mye aktivitet. Nå gleder vi oss til å komme skikkelig i gang, sier varehussjef Emil Hjortshagen.

For de som ikke kjenner til Bauhaus, kan vi fortelle at det er et av Europas ledende byggevarekjeder, med over 270 varehus i 19 land. Bauhaus ble etablert i Norge i 2007 og feirer 15 år 2022. Bauhaus har sitt hovedsete i Mannheim i Tyskland, der selskapets første byggevarehus ble etablert i 1960. Kjeden satser nå stort i det norske markedet og butikken i Svanholmen blir det fjerde utsalget i Norge. Tidligere i år åpnet de et helt nytt varehus i Haugesund.

Jakt på lokaler

En varslet trillebårkonkurranse med besøk av skuespiller Kristoffer Hivju var noe av det som gjorde at det var stor kø utenfor det nye varehuset på Svanholmen da de åpnet grytidlig fredag morgen. Da Sandnesposten la turen innom litt senere på morgenen hadde det roet seg noe, men tilstrømmingen til varehuset var fremdeles stor.

– Så langt er vi godt forhøyd med åpningen. Vi har lenge sett etter egnede tomter i regionen og dette gjør at det er ekstra stas å komme i gang, sier Hjortshagen.

At det er flere byggevarekjeder i området bekymrer ikke Hjortshagen.

– Vi har den fordelen at vi har et konsept der vi har alt under et tak. Vi har i alt seks avdelinger og satser både mot privat- og proffmarkedet. Kundene skal slippe å gå i flere ulike spesialbutikker for å finne det de trenger. Vi har det aller meste av verktøy og materiale til eksempelvis både hus, hage, VVS og maling, sier han.


Flere ansatte

Så langt har varehuset i Svanholmen 80 ansatte, men de skal bli flere.

– Mye er avhengig av sesong, men vi regner med å være 120 ansatte om ikke så lenge. Vi søker etter flere medarbeidere, sier Hjortshagen.

Han innrømmer at prosessen med å finne folk har vært tyngre enn forventet.

– Rekrutteringsprossen har tatt tid. Jeg kommer selv fra Sverige og har vært leder i et liknende varehus her og opplever nok at det har vært enklere å rekruttere folk i det svensk markedet, sier han.