Riskabuen har nå fått et utvidet bibliotektilbud med selvbetjent bibliotek. Biblioteket er nå tilgjengelig fra 07 til 22 hver dag, 7 dager i uken. Det skriver biblioteket i en pressemelding torsdag.

Riska bibliotekfilial har hatt en solid vekst i besøk og utlån de siste årene.

– Og vi har tro på enda større bruk, derfor investerer vi i utstyr som legger til rette for dette, uttaler biblioteksjef Trude Svanes.

– Betjent åpningstid er den samme som før – men nå kan du i tillegg låse deg inn og bruke biblioteket på egenhånd, tidlig på morgenen fra kl 07, på kveldene fram til kl 22, samt hele lørdag, søndag og mandag, hvor det tidligere har vært stengt. For å få tilgang til selvbetjent bibliotek må du være over 18 år. Du må også være registrert som låner, samt ha signert under en kontrakt hvor du bekrefter at du kjenner gjeldende regler, skriver biblioteket.

Ved inngangen låser du deg inn ved å skanne ditt fysiske lånekort eller lånekortet i bibliofil-appen, samt trykke din pin-kode. Signert kontrakt gir også tilgang til selvbetjent åpningstid ved Sandnes bibliotek og filialene på Høle og Forsand (og har du allerede tilgang til en av disse har du også tilgang til Riska bibliotek), opplyses det videre.

I selvbetjent åpningstid på Riska bibliotek kan du:

  • Låne, levere, og hente bøker og annet materiale du har bestilt
  • Lese aviser, blader og bøker
  • Bruke publikums-PC’er og gratis trådløst nett
  • Skrive ut dokumenter
  • Jobbe eller slappe av, alene eller sammen med andre

– Sandnes bibliotek har gode erfaringer med selvbetjent bibliotek fra hovedbiblioteket og filialene på Høle og Forsand. I en travel hverdag er dette er kjærkomment tilbud som gjør at du kan bruke biblioteket når det passer deg. Dette er et ekstratilbud i tillegg til vanlig betjent åpningstid. Full service får du selvsagt når biblioteket er betjent, skriver biblioteket.